Jelenleg hetente egy alkalommal Pfaffenrot manuálterápián veszek részt, ami egy külső szemlélőnek úgy tűnhet, mint egy „sima” masszázs, de valójában ennél sokkal több.
Manuálterápia

Kézterápia
Idézek Nektek Bősenbacher Tímea és Szőke Melinda írásából, hogy megértsétek a technika lényegét.

„A Pfaffenrot-féle manuális terápia, más néven szinergetikus reflexterápia, különböző fogások és nyomáspontok ingerlésének együttes hatásán alapul. A terápia a miofaszciális technika (a bőr alatti szövetek ingerlése, melyet a bőr finom elfordításával érünk el), az akupresszúra, fej-, kéz-, láb-reflexmasszázs, a kiropraktika, és az oszteopátia elemeit használja

Számomra, aki izomtónus eloszlási zavarral küzdök (nyakam, hátam laza, végtagjaim feszesek), ez a legjobb manuálterápia. Korábban sokat hordtak a Szüleim Dévény kezelésre is, de az nem volt jó nekem és nagyon fájdalmas is volt. A „Pfafi” fájdalommentes és hatásos. A második szövetbemetszéses műtétem után azt tervezzük a Szüleimmel, hogy jó lenni a heti 1 alkalom kezelésszámot kettőre felemelni, hogy az izmaim minél jobb állapotban maradhassanak.